EN  |  GR
НАЧАЛО / ПОЛЕЗНО / ДИЕТИЧНО ХРАНЕНЕ
 
ДИЕТИЧНО ХРАНЕНЕ

Важно е да се знае, че диетичен режим не значи гладуване, а правилно изградена формула, количество, качество, вид и съотношение на приеманите храни. Ако търсеният ефект е намаляване на телесното тегло е естествено, че количеството на приеманите калории трябва да се ограничи до нормалния дневен прием. При някои заболявания е задължително да се избягват определени вещества. Съществена роля играе и качеството на приеманата храна.

За да се гарантират качествата на храната в Гала Инвест Холдинг има въведена електронно-фискална система за проследяване на пътя на стоките от фермите до щанда на магазина, от който пазарувате.

Храненето е ключа към доброто здраве. Множество научни проучвания доказват връзката между храненето и риска от заболяемост. Употребата на храни богати на животински мазнини, бяло брашно, захар, химични консерванти и пестициди е в основата на завишен риск от редица хронични заболявания, някои от които са водеща причина за завишена смъртност. За да сведем този риск до възможния минимум, Гала Инвест Холдинг залага на естественото хранене на отглежданите птици, като използва само контролирани фуражи собствено производство от лицензиран фуражен цех.

Американският институт за ракови проучвания, изследващ влиянието на храненето и стила на живот върху раковата заболяемост установява, че при здравословен начин на живот и използване на качествени храни, възможността за възникване на туморно заболяване намалява с 30%-40%.

Въз основа на анализа на 4500 научни проучвания в областта на храненето са дадени следните препоръки:

 • Да се използва предимно растителна диета с преобладаване на плодове, зеленчуци и варива.
 • Да се избягват промени в нормалното телесното теглото повече от 5 кг.
 • При работа с ниска двигателна активност е необходимо да се отделя време за физически упражнения - джокинг, фитнес, различни спортове.
 • Да се приемат 400-800гр. зеленчуци и плодове на 5 и повече хранения. По-големият брой хранения, но с по-малко количество приемана храна, ви позволява на се наслаждавате на любимите си храни, без това да се отразява на фигурата и здравето ви.
 • Да се приемат 600-800гр. различни зърнени храни, варива и грудкови растения на 6 и повече хранения. Препоръчително е приемането на зеленчуци в суров вид.
 • Да се избягва употребата на рафинирана (бяла) захар.
 • Не се препоръчва употребата на концентриран алкохол. В случай на консумация да се ограничава до 2 чаши вино дневно за мъжете и една за жените.
 • Да се ограничи консумацията на червено месо до 80 гр. дневно или да се замества от пилешко месо и риба.
 • Да се ограничат животинските мазнини, а употребата на растителни масла да е умерена.
 • Да се избягват солените храни и да се ограничава употребата на готварска сол. Да се използват растителни и ароматични подправки за сезонните храни.
 • Да не се използват храни, престояли дълго на стайна температура, поради опасност от натрупване микотоксини.
 • Да се използват ниски температури или други подходящи методи за съхраняване на бързо загниващите храни, закупени или домашно приготвени.
 • Да не се използват прегорели месни храни. Да се избягват месни храни приготвени на директен пламък или опушени.
Великденско пиле с вино, глазирани пилешки крилца по китайски, пиле по селски в глинен гювеч, пълнено пиле с бадеми и др.

Виж рецептите >

Пилешкото месо е уникално с високото си съдържание на белтъчини и ниски нива на мазнини.

Още за пилешкото месо >

 
ЗА НАСПРОДУКТИ

ГОТВЕНИ ЯСТИЯ

ЛЕСНО И БЪРЗО

ПРЯСНО МЕСО

ПУШЕНИ ДЕЛИКАТЕСИ

СКАРА

ВАРЕНО-ПУШЕНИ КОЛБАСИ
КАЧЕСТВО

СЕРТИФИКАТИ

ТЕХНИЧЕСКО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ

РЕФЕРЕНЦИИ

ЕКОЛОГИЯ
ПОЛЕЗНО

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

СЪЧЕТАВАНЕ НА ХРАНИТЕ

ДИЕТИЧНО ХРАНЕНЕ

СПОРТНИ ПРОГРАМИ

РЕЦЕПТИ И КУЛИНАРИЯ
КОНТАКТИПОРЪЧКИСледвайте ни във Facebook 
GALA INVEST HOLDING © 2008-2024